De VO2 Max van Syneton

De VO2Max van Syneton
In normale omstandigheden was wielerminnend Vlaanderen – en wie houdt in onze contreien niet van de koers ? - al een hele week aan het napraten geweest over “Vlaanderens mooiste” van afgelopen zondag en hadden we nu elke dag beelden gezien van de verkenning van het bos van Wallers in de aanloop naar Parijs-Roubaix van Paaszondag.

En dan was ook de VO2max volop ter sprake gekomen. Het maximale zuurstofopnamevermogen dat voor renners een belangrijke toetssteen is. In deze tijden van corona blijkt nog eens hoe belangrijk zuurstof is. Maar dat geldt niet alleen voor onze gezondheid, het is ook van kracht op veel andere vlakken. Voor wie de VO2max niet kent: het gaat om het maximale volume (V) zuurstofgas (O2) dat het menselijk lichaam per tijdseenheid kan transporteren en metaboliseren bij lichamelijke inspanning. Dat is voor wielrenners één van de belangrijke parameters die het verschil kunnen maken tussen succes en ontgoocheling.

Het mijmeren over de verlaten hellingen in Vlaanderen en kasseistroken in Noord-Frankrijk doet er mij aan denken dat voor accountants eigenlijk ook een eigen VO2max van kracht is met vier woorden waarvan er twee met een v beginnen en twee met een o. Het maximale volume ontzorging en ondersteuning, versterking en vorming dat ze aan hun klanten – bedrijven in B2B en B2C en non-profitorgansiaties – kunnen geven.

Voor wielrenners heeft de VO2max vooral te maken met hun aangeboren natuurlijke gaven en met hun trainingsijver om dat volume te verhogen. Accountants hebben het op dat vlak gemakkelijker. Want ze kunnen rekenen op Syneton dat hen kracht geeft om meer te bereiken.

Hoe komt dat ? Omdat Syneton zelf door de jaren heen een VO2max heeft ontwikkeld van ontzorging, ondersteuning, versterking en vorming die zijn kracht al jaren aan het bewijzen is. Syneton doet immers veel meer dan kantoorbeheerssoftware leveren.

We geven letterlijk zuurstof aan de accountant omdat onze software ervoor zorgt dat de zaakvoerders van accountantskantoren tijd, onder meer dankzij de automatisering van de administratieve formaliteiten voor de overheid, tijd hebben voor wat echt telt: een menselijke begeleiding van de medewerkers, zodat iedereen zijn talent volop kan ontwikkelen. Dat optimaliseert de werking van de kantoren, leidt tot een hogere productiviteit, brengt duidelijk in kaart met welke klanten de grootste kans bestaat om partnerships op lange termijn op te zetten en maakt maatwerk voor de klanten mogelijk.

Maar we zorgen er ook voor dat accountantskantoren niet in ademnood komen als ze willen groeien door fusie of als ze hun efficiëntie willen verhogen door een splitsing. Want we geven vanuit praktijkervaring ook maximale ondersteuning op wettelijk en compliancevlak. Net als ontzorging, zorgt maximale ondersteuning voor veel ademruimte om verder te kijken dan de waan van de dag en om creatieve oplossingen te bedenken waar de klanten beter van worden.

De coronacrisis leert ons vandaag hoe belangrijk het is om op steun te kunnen rekenen. We zien ongekende creatieve krachten opborrelen en de solidariteit viert hoogtij. Dat maakt mensen sterker. Ook in het wielrennen kunnen ook de toprenners met de beste VO2max het niet alleen. Ze hebben teamgenoten nodig die hen in de beste omstandigheden naar de finale brengen. Dat doet ook Syneton door zijn klanten te versterken, door hen alle mogelijke informatie ter beschikking te stellen over best practices, door hen inzicht te bieden in hun inkomsten, door hen ideeën aan te reiken om hun “personal branding” te versterken, door hun rentabiliteit te bewerken en door hen in contact te brengen met “peers” zodat ze ook van anderen kunnen leren. Want de tijd dat mensen en organisaties alles wat ze zelf doen ook beter doen, is definitief voorbij. We zijn in het tijdperk getreden van de superspecialisatie. Waarbij bijvoorbeeld ook atleten uit de individuele sport die wielrennen toch nog altijd is, een beroep doen op een hele batterij specialisten. Syneton kent de specialisten van het vak accounting en van heel veel aspecten die daar van ver of van nabij mee te maken hebben. De klanten de mogelijkheid bieden om met hen samen te werken en te leren, geeft hen een stevigere basis zodat ze niet in ademnood komen. 

En tot slot bieden we de accountantskantoren ook extra zuurstof via allerlei vormingen en opleidingen. Zodat ze bijvoorbeeld een goede “onboarding” kunnen toepassen en medewerkers meteen meetrekken in hun DNA. 

De VO2max zit in onze eigen DNA. Ik ben ervan overtuigd dat “helpen” en “geven” na de huidige crisis belangrijker zal worden dan ooit. Maar dat hebben wij dus altijd al gedaan. Waarom? Om de accountantskantoren die onze klanten zijn, alle mogelijkheden te bieden om met een zo hoog mogelijke VO2max hun klanten op hun beurt te ontzorgen, te ondersteunen, te versterken en te vormen. Dat is onze bijdrage tot een mooie wederopbouw van de economie na de crisis. Onze bijdrage om ervoor te zorgen dat werken voor iedereen leuk is omdat het geen ratrace is, maar veel waardering oplevert.

Comments