Dina De Haeck aangesteld als nieuwe CEO van Syneton

20 Feb

Wij zijn zeer fier te kunnen aankondigen dat zaakvoerders Ortwin Van Leuven en Rudi Cleymans Dina De Haeck per 1 februari hebben aangesteld als nieuwe CEO van Syneton. Zij volgt Rudi Cleymans op die zich voornamelijk nog zal inzetten als spreker rond digitalisering en de kracht van het nieuwe netwerken en daarmee de PR van Syneton blijft verzorgen.

De benoeming is het resultaat van een maandenlange zoektocht naar iemand die Syneton op een hoger niveau kan tillen. Er waren 84 kandidaten, waarvan er uiteindelijk 7 na een interne selectieprocedure gescreend werden door de Accord Group. Het bedrijf heeft veel meer potentieel en met de juiste externe expertise kan Syneton zeker een versnelling hoger schakelen. Met Dina vindt Syneton de sterke persoonlijkheid en de ervaring die nodig is om de grote uitdaging van de ingezette exponentiële groei verder te zetten en tot een succes te maken. Rudi en Ortwin blijven als zaakvoerders uiteraard nauw betrokken, maar zullen veel minder operationeel aanwezig zijn.
 
Dina De Haeck leidde de afgelopen 2 jaar Eurofins Central Laboratory in Nederland. Tussen 2011 en 2015 was zij COO bij Arseus Dental & Medical. Dina is Master of Business Administration en master in Toegepaste Economische Wetenschappen en momenteel ook Voorzitter van de Raad van Bestuur van Vlerick MBA Alumni.
 
Dina De Haeck is heel gemotiveerd om de functie van CEO van Syneton op te nemen: “Syneton heeft gedurende 15 jaar een mooie reputatie opgebouwd. Het is een knappe prestatie te zien dat op dit moment 80% van de geautomatiseerde accountantskantoren kiest voor de Syneton software om hun administratie te vereenvoudigen. Het is belangrijk dat we blijven vernieuwen en kwaliteitsvolle oplossingen blijven aanbieden om jullie als klanten te belonen voor de jarenlange trouw. Syneton verkent intussen ook de accountantsmarkt in enkele naburige landen. Echter deze software is té goed en té mooi om enkel naar accountants, boekhouders en revisoren te verdelen, ook boekhoudafdelingen van KMO’s zullen we actiever gaan benaderen. Hetzelfde geldt voor elk ander dienstverlenend bedrijf dat draait op ingezet menselijk kapitaal en terugkerende taken zoals advies- en syndicuskantoren, studieburelen, enz. Dus heel wat mogelijkheden, waar ik met passie de schouders onder zet.”